Einar Mork Snekkerverksted AS er er blant tømrerfirmaene som titt og ofte anbefaler Tegneriet AS til sine kunder. Finn ut hvorfor!

Vi møter daglig leder Henning Mork inne på kontor, lager og verkstedlokalene på «innersia» av Averøya, nabokommunen til Kristiansund.

I 2022 rundet firmaet, som Hennings bestefar startet, hele 70 år.

Tolv heltidsansatte averøyinger av beste sort utgjør stammen i firmaet, som lager det ene flotte huset etter det andre for privatpersoner og næringslivet på ytre Nordmøre.

Henning Mork er tredje generasjon driver av familiebedriften Einar Mork Snekkerverksted AS.

– Henning, takk for at du tok deg tid til å møte oss! En ting vi lurer på er hva som får folk flest til å velge et ferdighus kontra et som en arkitekt har tegnet?

– Det er mange årsaker til det. Vi er forhandler av Vestlandshus, som er blant landets topp ti ferdighusleverandører. Omtrent halvparten av privatboligene vi fører opp er fra Vestlandshus. Her kan kundene selvsagt også få spesialtilpassede løsninger, fra det enkle med flytting av vegger og dører, til mere avanserte endringer. Om man har egne idéer og skal tegne fra «scratch» blir det ofte dyrt med en arkitekt. Da er det naturlig å koble inn Pål og Tegneriet AS. 

Henning Mork inne på snekkerverksted hvor det fortsatt brukes utstyr som hans bestefar Einar i sin tid laget for bruk i snekkeriet sitt. Hunden Anton til høyre.

– Pål er jordnær og skjønner hva vi snakker om. Alt fra en enkel skisse fra en kunde til mer avanserte ønsker, så tar Pål det derfra. Det er en kjempefordel at han kjenner det praktiske rundt husbygging, og at han har kompetanse når det gjelder bygningstekniske løsninger. En fordel for kundene er også at prisene fra Pål er rimeligere enn hos en arkitekt. At Pål bor i nærheten av prosjektene gjør at han kan komme på befaring, foreslå løsninger og bistå i søknadsprosessen overfor kommunene. 

– Hva har du hørt om Pål fra kundene dine?

– Jeg har bare positive tilbakemeldinger om Pål. Kundene mener han er en omgjengelig, lydhør person, som fanger opp det de har av ønsker og ideer.

Om boligtrendene anno 2023 sier Henning Mork at funkishustrenden fortsetter. Det er mange som ønsker listefritt, vindu fra gulv til tak og store fliser på badene. 120×120 er den nye normalen. Etter noen «svarte år» med hensyn til farger på bad og kjøkken er det nå mørkegrønn og blåfarger som dominerer. En annen trend er japansk minimalisme, med mye bruk av lyst treverk.

Henning Mork inne på kontoret.

Artikkelen vil bli oppdatert med lenker og referanser som Tegneriet AS har utført for kunder i regi av Einar Mork Snekkerverksted AS.

Tekst & foto: John Berge, JB FORLAG